Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2007 16:41 - За вярата в средата на живота
Автор: temenuga Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4240 Коментари: 9 Гласове:
1

Последна промяна: 17.10.2008 03:07


image
Стига вече глупости. Всеки от нас си е качествен човек сам за себе си, просто не сме един за друг, и това ясно се показа. Какъв е проблемът? Не виждам такъв!
Сега държа в ръцете си книгата, която четох в първата нощ, след като се видях с теб /миналото лято/, спомням си, че ти ми пращаше цяла нощ някакви смс-и, в които твърдеше колко си бил влюбен и колко съм била прекрасна:)
Изобщо не им обърнах внимание, мога да ти кажа:) Четях си книгата, беше ми по-интересна за момента:)
После тази книга изчезна - за мой голям ужас!!!, не успях да я намеря никъде из къщи, рових къде ли не. Открих я тази сутрин, случайно, в една торба с много материали от научния семинар в Португалия, на който бях миналата пролет, незнайно как и защо се е озовала точно там!
Зарадвах й се, защото е много ценна, Мадлен Алгафари е една от добрите психотерапевти и книгата е написана на много хубав език, а и не е строго професионална. Та, виж какво намерих в нея:):

"...гледах един филм за мравките. Не знаех, че те можели да виждат само на тридесет сантиметра. Представяте ли си, колкото те знаят за света, в който живеят?! А че има звезди, изобщо не могат и да предположат. Но ние, ние - хората, можем да предполагаме, без да виждаме - можем да вя
рваме...Вярата предхожда знанието. С нея започва и завършва жизненият ни път. Вярваме, когато се раждаме. Вярваме, когато умираме. Но какво става с вярата ни по средата на живота?..."

Да, приятелю /но ти май и такъв не искаш да ти бъда:)/. Тази вяра в средата на живота си я бях позагубила...Но вече си я възвърнах, и да не е стопроцентово, имам я. И миналата година, четейки тази книга, знаех, че не си ти мъжът, който ще ми подари любов. Знаех го прекрасно. Но пък други неща научих от теб, мисля, че обогатяването бе взаимно. Не искам да се обиждаме повече.
 Да си останем човеци. Макар и не влюбени.
А книгата се казва "ВЯРА ИМАМ"...
Имай я и ти. И аз я имам.
Въпреки че нашите вери са разнопосочни.

P.S. Гореописаното се случи / т.е. почувства се:)/ преди месец, а  безценната ми книга бе намерена тогава, а не в днешната утрин. Т.е. от дистанцията на времето / макар и с едномесечна само "давност":) - сега съм дори още по-безусловно прагматична.
Това е единственият път.
Летежът е за влюбените души. Такава, каквато бях.
Но не и с теб.



Гласувай:
1



1. viovioi - Много интилигентно нещо предлагаш.Тук почти отвикнах и затова съм приятно изненадана.
20.08.2007 17:26
Надявам се, че ще успея да намеря книжката..За вярата по средата и изобщо вярата не я отъждествявам с"мъжа" и "любовта" единственно.За мен тя е по скоро комплекс от много усилия и качества които ни изваждат от състояние на проста социална функция. Това са екстравертите , които са способни на осъзнаване.Ако говориш за вярата изобщо. Ако става въпрос за любовта там вярата и изневярата са друго нещо дето не ми е интересно. А М.Алгафари ни обиди нас БГ.Блогърите, знаеш ли?В една стаия озаглавена"Влечуги зад компютъра" на в-к 24 часа писа, че блогърите са "неосъществени, комплексирани хора в 90% и повече случаи" "Пишещите в интернет са хора лишени от пълноценен личен живот".2-3 страници гняв изсипа тази жена.А и допълва, че тук се вихрят"конспирации, подозрения" и какво ли не.Може и да е права.Незнам.Поздрави за поста и лека вечер))
цитирай
2. temenuga - Благодаря за коментара
20.08.2007 18:34
Книгата излезе миналата година, но мисля, че все още се намира по книжарниците. Естествено, че вярата е многоизмерна категория. Скромният ми постинг визира просто една част от същността на живота:)
А за Мадлен - аз лично имам много добро мнение - като професионалист, следя публикациите й в сп. "Инсайт" също. Тя принципно има негативно мнение относно ненужно загубеното време в Интернет. Но Мрежата дава също така доста възможности, които не би трябвало да се игнорират. Така че - за всекиго има място за себеизява. Аз не търся нищо конкретно тук, изписала съм по вестници толкова много неща, изобщо не ми е това целта - да намирам читатели за съвсем непретенциозните мисли, които споделям тук. Просто ми е приятно. Това е:) Мисля, че тук има доста интелигентни хора, с учудващо ниво на възпитание и култура. Бях приятно изненадана, макар и само за 10-дневния си престой тук.
Всичко добро, и една прекрасно-фриволна вечер желая!
цитирай
3. temenuga - Чистотата - на мисълта и енергийният заряд,
21.08.2007 03:11
който индуцира нейната изява в нежната тъкан на душата - търсеща, е не самоцел, а вътрешен подтик.
А Вярата - тази "Прекрасница" /как хубаво си го почувствала и материализирала в слово!/ е едно смело пристъпване към бъдното - независещо от обстоятелствата, а само от нашата склонност да вярвяме в чудото...
Благодаря за хубавите думи - връзките между хорските души се случват - такива, каквито имаме капацитета да понесем и да обагрим с нюансите на собствената си полифонична себеизява...
Лека да е нощта ти!
цитирай
4. mmmmmmmmm - И понеже днес търся
21.08.2007 12:54
вярата в "среда на живота"съм с книгата в ръце.
За тези,които искат да я имат издателят е "Джуниър партнърс"ЕООД София 2006г.Бих посъветвала да прочетете първо "Мира нямам".
Поздрави за всички!
цитирай
5. temenuga - "Мира нямам" е първата книга на Мадлен Алгафари
21.08.2007 14:06
Структурният замисъл на двете произведения е идентичен - публикувани са стихове на авторката, както и описани случаи от нейната терапевтична практика. Във "Вяра имам" една от най-търсените български психотерапевти описва и своя собствен път на професионалнол осъзнаване, обоготяване, наместване на пластовете в собствената си психика и душевни нагласи. Тя е преминала през една доста сериозна школовка на един съвременен гигант в психотерапията - проф. Валдо Бернаскони, при който тя е преминала един своеобразен духовен катарзис и подтикната към личностово израствене - чрез привидно силовите, но безспорно работещи методи на неорайхианската школа - един съвременен израз на холистичното мислене и прилагането му в реални ситуации и в разнищването на сложни / или не толкова сложни, но болезнени/ житейски дилеми...
цитирай
6. theoldben - Хареса ми
22.08.2007 15:11
"Хей, принце, помниш ли пустинната лисица..."
цитирай
7. temenuga - ...Лисицата и нейната фраза, превърнала се в емблема
22.08.2007 16:07
на всички позволили си да чувстват души...
В пустинята / най-вече вътрешната/ е необходим понякога просто един резонанс на интуицията - която знае всички тайни, дори най-тайнствената - тази, за любовта...
цитирай
8. tedimov - Това е просто един ...........
05.09.2007 09:03
участък от пътя за който вече опоменах, че е необходимо индивида сам да премине. А хубавото е при самото преминаване и после като история, да не се чувства виновен и да не е причина за чувството за вина и на отсрещната страна.
Лек, спокоен и емоционален ден от мен! :)
цитирай
9. temenuga - Да, вменяването на вина, и нейното натрапчиво присъствие вътре в нас...
05.09.2007 12:39
... е тягостно усещане, с непридвидими и често пъти катастрофлани последици, и за двете страни.
Не, простила съм на този мъж. Наистина съм му простила. И на себе си простих, че допуснах до себе си толкова различна от мен душа. Но той е бил като мен, някога...Просто се е загубил - в лабиринта на собствените си страхове и вкопчване в идеята за неистински неща, лесно достижими.... Исках да му помогна. Той не пожела. Това е.
Оставам си с прошката към него, искрено дадена...
Хубав ден и на теб желая!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: temenuga
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2422400
Постинги: 152
Коментари: 4956
Гласове: 45014
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930